web statistics
header

Mijn Uitdaging Als Kleuranalist

Opmerkingen en vragen in vele toonaarden van klanten die afspreken voor het kleurenadvies:

  • Mij staat geen enkele kleur.
  • Ik kan alleen zwart dragen.
  • Ik heb een jas gekocht die ik mooi vond, maar ik durf het niet te dragen.
  • Ik weet niet wat ik aan moet doen, doe ik het fout?
  • Ik heb geen idee wat me staat, ik winkel altijd, maar ben toch niet tevreden.
  • Ik draag het liefst altijd blauw, maar volgens een advies van lang geleden zou ik dat niet mogen.
  • Ik heb altijd hetzelfde aan, moet ik zo maar doorgaan?

Wat is mijn bedoeling

Met kleurenstroken laat ik je precies zien wat de kleur van je huid is, van je haar en je ogen. Denk je dat al te weten? Veel mensen zitten er vaak naast. Ze denken blauwe ogen te hebben, maar blijkt groen. Of zien hun haar als zwart, doch blijkt net iets anders te zijn.

Belangrijk is om exact te weten welke kleuren er in je uiterlijk zitten. Soms zijn ze wel duidelijk voor ieder, maar vaak genoeg zit het verborgen en bepaalt het ondertussen meer dan je in de gaten hebt. Met het vaststellen van de kleuren van je huid, haar en ogen is de basis gelegd voor al je keuzes en combinaties. Je weet dan welk kleurentype je bent en je hebt gezien hoe dat tot stand is gekomen. Daarmee groeit gelijk jouw inzicht.

Bij de kleurenanalyse kijk je mee in de spiegel, bij e kleurenstroken en bij het tonen van de kleuren die bij jou passen qua kleding.

Het resultaat van een kleuradvies is dat je gericht kunt kopen en combineren. Je hebt zo een houvast wat je hoofdlijnen zijn en hoe je dit verfijnd uitbreid. Je hebt voor mijn eigen mee gebrachte spiegel gezien wat het mooiste voor je is. Als je winkelt is het de bedoeling dat je iets herkent.

Mocht je verwachten kleuren te kunnen onthouden, zit daar een behoorlijk risico in. Vooral nuances verschuiven in je voorstelling, in de paskamer en het andere licht valt het niet mee je eigen kleur vast te houden zonder kleurenwaaier. Zorg dus altijd bij het uitzoeken van kleding dat je die bij je hebt.

Bovendien beïnvloeden kleuren elkaar en lijkt iets bijvoorbeeld groener als je er een combinatie met ander groen of geel mee maakt. Met een kleuradvies en kleurenwaaier heb je de kleuren in de hand, letterlijk gezegd en kun je altijd vergelijken met kledingstoffen. Het resultaat is dat je zeker bent met wat je het allermooiste maakt.

De 5 Praktische Kenmerken Van De Kleurenanalyse

Mijn Motivatie

Zoals elk beroep ergens begint, zo was mijn interesse al heel vroeg gewekt. Dan ga ik heel wat jaren terug toen ik nog bij mijn moeder thuis woonde. Zij kocht wel eens wat en liet het mij dan altijd zien, met al haar onzekerheid, maar ook de bedoeling goed voor de dag te komen. Ik had dan het nodige commentaar of enthousiasme.

Maar het begon pas goed vanaf de tijd ik op kamers woonde, want in die tijd zagen we minder dan eerst. Als ik dan weer eens kwam had ze van alles klaar gelegd van de nieuwste aankopen en bedachte combinaties met kleding. Er volgde soms een ware mode show met “hoe vind je dit?”en “hoe vind je dat?”

Soms vond ze zelf een trui niet leuk omdat er glittertjes op zaten, “staat me dit?” Nou wel zeker kon ze dit dragen en opgelucht was ze als het niet retour hoefde. Uiteraard spelen dan de veranderingen van de leeftijd mee, met de vrees van”kan ik dit nog wel dragen?” Ook dat kom ik in mijn huidige vaak kleurenpraktijk tegen, zowel als kleurendeskundige voor de klant, maar ook zelf bij mijn eigen ervaring, wanneer ik als klant voor de passpiegel sta in de winkel.

Het leuke aan dit vak is dat het elke dag speelt, bij anderen en bij mezelf. Herken jij ook genoemde aspecten van kleuren en kleding of weet je al welk seizoentype je bent?

wintertype-winkelcentrum

Een wintertype

Hoe laat ik de klant achter

Elke keer als ik bij een kleurenanalyse doe, gaat na een poosje het licht schijnen. Je ziet wat met jouw eigen kleuren te doen is. Wanneer ik alles uit leg zie ik de vrouw meestal gaan stralen. Je wilt ineens nieuwe kleding aanschaffen en het idee maakt je al blij. Er is een andere lijn gekomen om de garderobe te ordenen en ook dat verheugt de meeste mensen.

De blije gezichten die ik dan zie doen ook mij goed, want het is duidelijk dat ik niet tegen de muur of tegen de spiegel heb gepraat. Van alles heb ik laten zien en je ziet jezelf vanaf dan anders in de spiegel en de wereld gaat weer open voor nieuwe ideeën.

Het verheugt mij als ik zie dat de onzekerheid over is. Kledingstukken die vragen opriepen worden ineens begrepen wat daarmee is. Er volgen dan keuzes die makkelijk verlopen. Het gevolg is, weggeven, ruilen of juist dragen met een andere combinatie.

Ook dat laatste geeft wel eens verbazing, iets te kunnen dragen wat ineens goed staat en tot dan hing te wachten op een oplossing. Er zijn van die kledingstukken die je alleen nog bewaart omdat je er aan hecht, als sentiment. Als zoiets weer nieuw leven wordt ingeblazen, zie ik de persoon helemaal opklaren. Kleurenadvies is naar mijn inzicht geen streng gebod wat wel en niet zou mogen. Het leert je louter er anders en helder naar te kijken.

De Kleurenwaaier Bij Het Winkelen

Reacties

Een van de reacties op een nieuwsbrief:

Mieke zegt:

Goedemorgen, Volgens de kleuranalyse ben ik een wintertype (donkerblond haar en blauwgrijze ogen en lichte huid/rode wangen). Ik vind het moeilijk om de juiste kleur te kiezen. Vaak is een kleur te licht of net iets donkerder. Is dit bezwaarlijk? En kan ik kobaltblauw (lievelingskleur , staat mij goed) dragen?

Mijn antwoord:

Beste Mieke, Uw beschrijving wekt de indruk dat de lichte kleuren die u kiest te flets zijn. De donkere kleuren zijn mogelijk niet goed in de combinatie en daardoor lijken ze te donker. Voor het wintertype is kobalt blauw geschikt. Toch blijft het individueel verschillend of dit goed staat. Alleen op de beschrijving afgaan is nooit hetzelfde als wanneer ik u zie. Stuurt u mij gerust een foto, dan kan ik nog nader kijken. Groeten Erica, kleuranalist

Reactie van Marjan:

Hoi Erica, Ik heb een vraag: ik ben een herfst type. Jaren heb ik mijn haar gekleurd. Mooi ook in warme tinten.
Nu heb ik het uit laten groeien en ben ik heerlijk grijs.
Oeps opeens stond een beige vest mij helemaal niet meer mooi.
Warm oranje is het ook niet meer echt terwijl ik dat een heel mooie kleur was.
Wat is er gebeurd Hoe kan.ik hier op inspelen? Groetjes Marjan

Klant zomertype

Mijn antwoord:

Beste Marjan, Als je herfsttype was of bent zijn de warme kleuren mooi. Met grijs haar ligt het ook nog aan welke kleur grijs het is geworden. Als ik het goed begrijp is het een beetje koel grijs geworden en dan kan inderdaad een beige vest niet mooi meer staan, want dat is een iets te warme kleur. Zoek het eens meer in de wat koelere kleuren. 

De kleurenwaaier speciaal voor het herfst-winter combinatie type zou je hierbij vast wel helpen, deze heb ik in mijn assortiment, vind je op de webshop of anders mail je het mij. Je moet even wennen aan de verandering, na een poosje ga je het zien wat beter staat, veel succes,

Met vriendelijke groeten, Erica, kleuranalist 

Wie Mooi Wil Zijn Moet Pijn Lijden

Laten we daar nu maar eens van af stappen, want dat vind ik grote onzin. Lees de uitleg maar in Mijn Verhaal.

Opmerkingen en vragen zijn aan het eind van mijn kleurenadvies geheel opgehelderd. Bij ieder is er weer een ander antwoord, want ook jij bent uniek, als mens en in je kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews
Roxanne (13 mei 2012)

"Ik heb de kleurenwaaier goed ontvangen, bedankt hiervoor. Ik ben heel blij met het handige meeneemformaat.

Groetjes Roxanne.”


Olga (23 april 2012)

"Heb het ook leuk gevonden: heerlijk een hele middag alle aandacht voor jezelf! Kijk uit naar onze persoonlijke kleurenwaaiers…"

Nogmaals bedankt, vriendelijke groet,

Olga”